Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011

ΚΑΡΤΕΛΕΣ - ΕΠΙΠΕΔΑ ΣΧΗΜΑΤΑ / ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ ΣΤΕΡΕΑ

Οι καρτέλες που σας παραθέτω διαχωρίσονται σε δυο κατηγορίες: Η πρώτη κατηγορία αφορά στα βασικά επίπεδα σχήματα (κύκλος, τρίγωνο, τετράγωνο, ορθογώνιο), όπου σε κάθε καρτέλα μεγέθους Α4 υπάρχει το επίπεδο σχήμα, η αντίστοιχη λέξη καθώς και εικόνες πραγμάτων του περιβάλλοντος τα οποία έχουν το αντίστοιχο σχήμα (π.χ. κυκλικό σχήμα έχει ένα μουσικό cd, τριγωνικό σχήμα έχει το τριγωνάκι για τα κάλαντα κ.α.). Στη δεύτερη κατηγορία εντάσσονται τα γεωμετρικά στερεά (σφαίρα, κύβος, πυραμίδα, ορθογώνιο παραλληλεπίπεδο, κώνος, κύλινδρος), όπου σε κάθε καρτέλα μεγέθους Α4 υπάρχει το γεωμετρικό στερεό, η αντίστοιχη λέξη καθώς και εικόνες πραγμάτων του περιβάλλοντος τα οποία έχουν την ίδια μορφή. 
ΚΑΡΤΕΛΕΣ - ΕΠΙΠΕΔΑ ΣΧΗΜΑΤΑ

ΚΑΡΤΕΛΕΣ - ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ ΣΤΕΡΕΑ

2 σχόλια:

 1. Καλώς σε βρήκα Μαρία!!! Κάνεις απίστευτη δουλειά, απ'ο,τι βλέπω!!! Συγχαρητήρια!!! Είμαι μαθηματικός και βοήθησα την κόρη μου να δει την ομορφιά των μαθηματικών μέσα από τέτοια παιχνίδια στο σπίτι!!!
  Χαίρομαι που βλέπω ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί με πολύ μεράκι!!!
  Φωτεινή

  Υ.Γ. Μπορείς να με επισκεφτείς εδώ:
  http://littletreasureshandmade.blogspot.gr/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστώ πολύ Φωτείνη για τα πολύ καλά σου λόγια! Χαίρομαι πραγματικά όταν μαθαίνω πως τα όσα παρουσιάζω, φαίνονται σε κάποιους βοηθητικά!!

   Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.