Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

1η πρόταση: "Ντύνουμε την κυρία ελεφαντίνα"


Βασισμένοι στην κατασκευή που ακολουθεί...θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια νέα...
(σας παραθέτω το στήσιμό της όπως το έχω φανταστεί),...όπου, χρησιμοποιούμε το πατρόν του φοίνικα x2, τοποθετούμε τον έναν σε μια σχετική απόσταση από τον άλλο και προσθέτουμε ένα σκοινάκι στο οποίο θα βρίσκονται κρεμασμένα με μανταλάκι τα φορεματάκια της κυρίας ελεφαντίνας, διαφορετικού χρώματος το καθένα, έχοντας επάνω τους καρτέλα με την ημέρα της εβδομάδας (επτά φορεματάκια-επτά ημέρες). Δημιουργούμε την ελεφαντίνα χρησιμοποιώντας το σχετικό πατρόν και κάθε μέρα ντύνουμε την κυρία ελεφαντίνα με το φόρεμα της ημέρας στην οποία βρισκόμαστε. Προκειμένου να διασφαλίσουμε  την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάρκεια "ζωής" της κατασκευής μας, πλαστικοποιούμε τα φορεματάκια και την ελεφαντίνα, ενώ τοποθετούμε χρατς στην πίσω όψη των φορεμάτων και στο σώμα της ελεφαντίνας για την εύκολη εναλλαγή τους.


Τα πατρόν που θα χρειαστείτε...

2η πρόταση: "Σπιτάκια πουλιών"


Βασισμένοι στην κατασκευή που ακολουθεί...
...δημιουργούμε μια σειρά από επτά σπιτάκια (ένα για κάθε μέρα της εβδομάδας), όπου πάνω σε κάθε σπιτάκι τοποθετούμε μια καρτέλα με τις ημέρες της εβδομάδας.
Στη συνέχεια χρησιμοποιούμε το πατρόν για να δημιουργήσουμε ένα πουλάκι (όχι τόσα όσα δείχνει η φωτο), όπου κάθε μέρα το πουλάκι πηγαίνει στο σπιτάκι της ημέρας στην οποία βρισκόμαστε...


Τα πατρόν που θα χρειαστείτε...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.