Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΑΞΗΣ (ΜΕ ΚΑΡΤΕΛΕΣ ΗΜΕΡΩΝ, ΜΗΝΩΝ, ΕΤΟΥΣ)

      Σας προτείνω μια κατασκευή την οποία μπορείτε να χρησιμοποίησετε ως "βάση" για το ημερολόγιο της τάξης σας το οποίο θα συμπληρώνεται σε καθημερινή βάση! Επάνω της θα προσαρτούνται με χρατς η καρτέλα με τη μέρα της εβδομάδας στην οποία βρίσκεστε, ο αριθμός, ο μήνας και το έτος. Ο συγκεκριμένος τρόπος παρουσίασης προυποθέτει την ύπαρξη πίνακα αναφοράς με της μέρες της εβδομάδας, πίνακα με τους μήνες (λέξη και εικόνα αντιπροσωπευτική του μήνα) όπου θα επισημαίνεται ο μήνας στον οποίο βρίσκεστε π.χ. με κάποιο βελάκι (θα αναρτήσω σχετικό παράδειγμα). 
       Τα παιδιά θα αντιπαραβάλλουν τις καρτέλες (καλό θα είναι να τις έχετε συγκεντρωμένες σε κάποιο καλάθι ή κουτί) με αυτές των πινάκων αναφοράς και θα προσπαθούν να βρουν τη σωστή για να συμπληρώσουν το ημερολόγιο. Τα καρτελάκια με τους αριθμούς μπορείτε να τα έχετε αναρτημένα με χρατς στον τοίχο της τάξης σε έναν πίνακα αναφοράς "οι αριθμοί", από όπου θα παίρνουν αυτό που αντιστοιχεί στον αριθμό της μέρας όπου βρίσκεστε και θα το χρησιμοποιούν στο ημερολόγιο. 


Οι καρτέλες που θα χρειαστείτε...

...για τις μέρες της εβδομάδας και το έτος (έως το 2015)

...για τον πίνακα αναφοράς "Οι Αριθμοί"

...για τους μήνες του έτους

2 σχόλια:

  1. Πολύ καλό και πρακτικό όταν δεν υπάρχει ιδιαίτερος χώρος :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ.ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ.Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.ΦΟΒΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.