Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΙΝΑΚΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ!

Τα γενέθλια αποτελούν μέρος των εορταστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο νηπιαγωγείο στην πορεία της σχολικής χρονιάς. Συνηθίζεται είτε να γιορτάζονται στην τάξη με ένα εορταστικό πάρτυ όπου την πρωτοβουλία την παίρνουν οι γονείς, οι οποίοι αναλαμβάνουν και τα σχετικά έξοδα, είτε φέρνοντας ο/η εορταζόμενος/η από ένα κέρασμα για τους συμμαθητές του! Σε κάθε περίπτωση, επειδή είναι λίγα τα παιδιά που πραγματικά θυμούνται ποιο μήνα έχουν τα γενέθλιά τους, προτείνεται να έχουμε στην τάξη μας έναν σχετικό πίνακα. 
Η παρουσία ενός πίνακα γενεθλίων κρίνεται αναγκαία καθώς τα παιδιά μπορούν να μάθουν ποιο μήνα έχουν τα γενέθλιά τους, ποια παιδιά έχουν γενέθλια κατά τον μήνα που διανύουμε, ποιο μήνα (θα) έχουμε τα περισσότερα γενέθλια, ποιο μήνα δεν έχουμε γενέθλια κ.α. Βέβαια μπορούμε στον ίδιο πίνακα να εντάξουμε και τα δικά μας γενέθλια καθώς είμαστε κι εμείς μέλη της σχολικής οικογένειας! Στη συνέχεια σας προτείνω έναν τρόπο δημιουργίας του πίνακα γενεθλίων...

Κεντρική ιδέα του πίνακα γενεθλίων αποτελούν τα κεκάκια, όπου σε κάθε κεκάκι αναγράφουμε το όνομα και την ημερομηνία γεννήσεως κάθε παιδιού.


Για τα αγόρια χρησιμοποιούμε το κεκάκι με την μπλε διακόσμηση ενώ 
για τα κορίτσια αυτό με την φούξια διακόσμηση.


Δημιούργησα 12 καρτέλες για τους μήνες...
...όπου, τις τοποθετείτε σε σειρά, την μια δίπλα στην άλλη ή δημιουργείτε τέσσερις σειρές (κάθε σειρά έχει τους μήνες π.χ. του φθινοπώρου). Διαχωρίζετε τα κεκάκια σύμφωνα με τον μήνα στον οποίο ανήκουν και στη συνέχεια τα αναρτάτε κάτω από τον αντίστοιχο μήνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.