Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

"ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ...ΜΕ ΕΝΑ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ!" - ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ "Η ΤΑΞΗ ΜΑΣ"!

Σας προτείνω μια κατασκευή-σύνθεση με την οποία παρουσιάζονται τα παιδιά της τάξης σας!  Κεντρική ιδέα της κατασκευής αποτελούν τα αερόστατα με επιβάτες τους μαθητές σας στο ταξίδι τους προς τη γνώση! 

        Για αρχή θα χρειαστείτε μικρές έγχρωμες φωτογραφίες των παιδιών (το κεφάλι μονάχα θα χρησιμοποιήσετε). Μπορείτε βέβαια να τις σκανάρετε στον υπολογιστή σας και να τις εκτυπώσετε έγχρωμα. Δεν υπάρχει λόγος να χαραμίζονται οι πρωτότυπες φωτογραφίες των παιδιών! Έπειτα, απομονώνετε  το κεφάλι του παιδιού (θα το κόψετε περιμετρικά) και δημιουργείτε με τη βοήθεια πατρόν μπλουζάκια με τα χέρια του παιδιού (τόσα όσα είναι τα παιδιά του τμήματός σας). Στη συνέχεια ενώνετε κάθε κεφάλι με το μπλουζάκι του...κι έτοιμοι οι mini μαθητές σας! 

Για το αερόστατο θα χρειαστείτε το σχέδιο που ακολουθεί...


       Εκτυπώνετε τα αερόστατα στο μέγεθος που επιθυμείτε  και κολλάτε από τη πίσω μεριά τον mini μαθητή σας (μπορείτε να πλαστικοποιήσετε μόνο του το κάθε αερόστατο εάν θέλετε να το επαναχρησιμοποιήσετε - θα αλλάζει μονάχα το παιδί)! Επάνω στην λευκή κορδέλα γράφετε με ευανάγνωστα γράμματα το όνομα κάθε παιδιού. 
      Ως προς το στήσιμο της σύνθεσης σας προτείνω να τοποθετήσετε τα αερόστατα με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να δίνουν την αίσθηση ότι ταξιδεύουν ανάμεσα στα σύννεφα. Θα πρέπει να δημιουργήσετε με λευκό και γαλάζιο κανσόν χαρτόνι σύννεφα, τόσα όσα κρίνετε ότι χρειάζονται για να δείχνει η σύνθεση όλο και πιο ολοκληρωμένη. Προσωπικά, θα επέλεγα την δημιουργία αυτής της σύνθεσης από τα ίδια τα παδιά! Να κόψουν και να χρωματίσουν τα αερόστατα που θα έχω σχεδιάσει σε λευκό κανσόν χαρτόνι, με τον ίδιο τρόπο να συνεχίσουν με τα υπόλοιπα στάδια της σύνθεσης και αυτή να είναι μια από τις πρώτες ομαδικές εργασίες τους, για την οποία θα καμαρώνουν καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς! Παρ΄όλα αυτά, προτείνω και την εκδοχή της δημιουργίας της από εσάς, για όσους επιθυμούν να την κάνουν οι ίδιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.