Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

"Εορτοβιβλίο γεμάτο ζωγραφιές!" - Μια κατασκευή/δώρο για τους μαθητές που έχουν τα γενέθλιά τους

Τα γενέθλια ενός/μιας  μαθητή/τριάς μας αποτελούν κομμάτι των κοινωνικών εκδηλώσεων της σχολικής ζωής, είτε αυτά εορτάζονται με κάποιο πάρτυ στον χώρο του σχολείου, είτε όχι. Τα παιδιά βιώνουν τη μέρα των γενεθλίων τους ως πολύ ξεχωριστή μιας και έχουν την τιμητική τους! Διατυπώνουμε τις ευχές μας, λέμε τραγούδια, και συνηθίζουμε να προσφέρουμε ένα δώρο φτιαγμένο από τα χεράκια των υπόλοιπων παιδιών της τάξης. Ένα από αυτά, είναι η δημιουργία ενός βιβλίου που αποτελείται από ζωγραφιές των παιδιών, ειδικά φτιαγμένες για να τις χαρίσουν στον εορτάζοντα συμμαθητή τους και να του ευχηθούν.

Σκέφτηκα λοιπόν, τη δημιουργία ενός βιβλίου ζωγραφιών το οποίο θα έχει ως βάση του ένα κεκάκι με κεράκια, τόσα όσα σβήνει το παιδί που έχει τα γενέθλιά του! 


Το μέγεθος του βιβλίο το επιλέγουμε εμείς. Τα μέρη του εξώφυλλου μπορούμε να τα σχεδιάσουμε και να τα κόψουμε εμείς ενώ κάποια παιδιά να αναλάβουν τη διακόσμησή τους με χρυσόσκονες, glitter, πούλιες, κουμπιά και με ό,τι άλλο τους αρέσει. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας το εξωτερικό περίγραμμα του κέικ, χωρίς τα κεράκια, θα δημιουργήσουμε σε απλά λευκά χαρτιά ζωγραφικής τόσα αντίγραφα όσα είναι τα παιδιά της τάξης μας, ώστε πάνω σε αυτά κάθε παιδί να δημιουργήσει τη δική του ενυπόγραφη ζωγραφιά! 


Το οπισθόφυλλο θα πρέπει να είναι ίδιο με το εξώφυλλο, μόνο που δεν θα έχει τα κεράκια. Για να ολοκληρωθεί η κατασκευή μένει να τοποθετηθούν σε μια σειρά, η μία ζωγραφιά πίσω από την άλλη, στο τέλος το οπισθόφυλλο με την καλή όψη προς τα έξω εννοείται και φυσικά μπροστά το διακοσμημένο εξώφυλλο. Με τη βοήθεια του διακορευτή, δημιουργούμε στο πλάι δυο τρύπες ώστε να δέσουμε με μια όμορφη κορδέλα το βιβλίο μας! Τέλος δημιουργούμε ένα καρτελάκι όπου θα γράψουμε την ευχή μας π.χ. Χρόνια Πολλά Ελένη!, το κολλάμε στη βάση του εορταστικού κέικ και έτοιμο το γεμάτο ευχές ζωγραφιστό εορτοβιβλίο μας.

3 σχόλια:

 1. ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ.ΕΜΕΙΝΑ ΤΟΣΟ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΟΥ ΝΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΕΣΑΙ.Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΕΡΦΕΣ ΙΔΕΕΣ ΣΟΥ.ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ.
  ΑΝΑΣΤΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σ΄ευχαριστώ πολύ anasta! Θεωρώ πως η γνώση υπάρχει για να διαχέεται, για να τη μοιραζόμαστε με τους γύρω μας, γνωστούς ή άγνωστους. Εξάλλου όλοι από κάπου είδαμε, από κάπου ακούσαμε, κάποιος μας έδειξε αυτά που ξέρουμε! Είναι τόσο όμορφο το αίσθημα της δημιουργίας, που είναι πραγματικά κρίμα να το κρατάμε για τον εαυτό μας...Άλλωστε αυτό που μας κάνει ξεχωριστούς δεν είναι τα όσα γνωρίζουμε, αλλά η ίδια η προσωπικότητά μας... Το πόσο αγαπάμε αυτό που κάνουμε και το συναίσθημα που αφιερώνουμε στο κάθετι που δημιουργούμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ευχαριστούμε που μοιράζεσαι την δημιουργικότητά σου μαζί μας. Είναι πολύτιμη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.