Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

13 ΚΑΠΕΛΑΚΙΑ ΜΕ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΖΩΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Οι Απόκριες όπου να ναι πλησιάζουν και αρχίζουν δειλά δειλά οι προετοιμασίες για σχετικές κατασκευές! Σας προτείνω μια σερά από 13 καπελάκια με φιγούρες ζώων (αγελάδα, σκύλος, βατραχάκι, γάτα, φίδι, γουρουνάκι, κροκόδειλος, κοράκι, λιοντάρι, παπάκι, πασχαλίτσα, πίθηκος, ποντικάκι) τα οποία περιέχονται στο ξενόγλωσσο βιβλίο κατασκευών " Creativ line, Aub die kopbe, bertig, los! - Andrea Kussner Neubert, Monika Schmidt Neubert ". Τα συγκεκριμένα καπελάκια μπορείτε να τα φτιάξετε όχι μόνο για τις Απόκριες αλλά και οποιαδήποτε άλλη χρονική στιγμή στην πορεία της σχολικής χρονιάς! Η κατασκευή τους είναι πάρα πολύ απλή, μπορούν να τα φτιάξουν οι μαθητές σας μόνοι τους και εσείς να προσφέρετε την βοήθειά σας κυρίως κατά το τελικό τους "στήσιμο"! Για όλα τα καπελάκια με τις φιγούρες των ζώων, υπάρχει ένα βασικό καπελάκι στο οποίο προσαρμόζεται η φιγούρα του ζώου που επιλέγετε να φτιάξετε...

 Στην ακόλουθη εικόνα βλέπετε τον τρόπο σύνθεσης του καπέλου...


 Και το πατρόν του!


Καπελάκι βάτραχος!************

Καπελάκι αγελάδα!********

Καπελάκι πίθηκος!


************

Καπελάκι γάτα!************

Καπελάκι γουρουνάκι!***************

Καπελάκι παπάκι!*************

Καπελάκι κροκόδειλος!***********

Καπελάκι πασχαλίτσα!***********

Καπελάκι λιοντάρι!**********

Καπελάκι σκύλος!


***********

Καπελάκι ποντίκι!


***********

Καπελάκι φίδι!**********

Καπελάκι κοράκι!4 σχόλια:

 1. Πάρα πολύ χρήσιμη η αναρτησή σου! Θα φτιάξω σίγουρα κάποια από τα καπελάκια! Σε παρακολουθώ καιρό και το υλικό που δίνεις είναι πολύ χρήσιμο. Σε έχω προσθέσει και στο blog μου. Καλή συνέχεια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλημέρα αγαπητή Μάρω! Χαίρομαι πάρα πολύ όταν αυτά που παρουσιάζω φαίνονται έστω και λίγο χρήσιμα! Εύχομαι καλή επιτυχία στο Blog σου και να ξέρεις ότι αν και σε ανακάλυψα πρόσφατα, θα σε παρακολουθώ ανελλιπώς! Καλή συνέχεια και σε σένα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μαρία πολύ καλή η ιδέα σου! Καλή συνέχεια στο έργο σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ αγαπητή Mama Greece!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.