Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2012

2 νέες προτάσεις για δημιουργία πίνακα αναφοράς "Οι μέρες της εβδομάδας"!

Σας παρουσιάζω δυο νέες ιδέες σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας πίνακα αναφοράς για τις μέρες της εβδομάδας! Και οι δυο προτάσεις έχουν θεματολογία φθινοπωρινή μιας και καλό είναι να ανανεώνουμε τους σχετικούς πίνακες αναφοράς στην πορεία της σχολικής χρονιάς, ανάλογα με την εποχή που κάθε φορά διανύουμε. 


1η πρόταση
"Δες τί ξωτικό είμαι εγώ! Από μανιτάρι σε μανιτάρι πηδώ!"Κεντρική ιδέα της πρότασης αποτελούν τα μανιτάρια - μέρες της εβδομάδας. Δημιουργούμε μια σειρά από μανιτάρια, όπου το καθένα πάνω του έχει καρτελάκι με μια ημέρα, από Δευτέρα έως Κυριακή.  Ένα ξωτικό κάθε μέρα αλλάζει θέση και πηδά στο επόμενο μανιτάρι.  Το πού βρίσκεται κάθε φορά το ξωτικό μας, υποδηλώνει τη μέρα στην οποία βρισκόμαστε!

Η σύνθεση θα είναι κάπως έτσι!


Επιπρόσθετα, για καλύτερο αποτέλεσμα, μπορείτε να προσθέσετε και πρασινάδα στη βάση των μανιταριών!  Και επειδή δεν αρκεί να μετακινήσουν τα παιδιά την καρτέλα στο επόμενο μανιτάρι σε κάθε νέα μέρα, αλλά να βρουν και τη σωστή λέξη που αντιστοιχεί σε κάθε ημέρα της εβδομάδας... 


Προτείνω να δημιουργήσετε και μια νέα "κατασκευή" η οποία θα χρησιμεύει στο να αναρτώνται πάνω της οι κινητές καρτέλες που παρουσιάζουν κάθε μέρα τη νέα ημερομηνία. Μπορείτε να δημουργήσετε ένα μεγάλο μανιτάρι και στο σώμα του να τοποθετούνται από τα παιδιά οι κινητές καρτέλες (π.χ. ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012).  

 Ενδεικτικές είναι οι ακόλουθες εικόνες...Θα πρέπει να έχετε δημιουργήσει καρτέλες πλαστικοποιημένες για τις ημέρες, τους αριθμούς 1-31, τους μήνες και τα έτη 2012 και 2013.


 2η πρόταση
"Δέντρο φθινοπωρινό..."

Κεντρική ιδέα αυτής της πρότασης είναι το φθινοπωρινό δέντρο που έχει πάνω του επτά φύλλα, όσα και οι μέρες τις εβδομάδας! Κάθε μέρα πέφτει χαμηλά κοντά στον κορμό του δέντρου κι από ένα φύλλο, αυτό που έχει πάνω του την καρτέλα με την αντίστοιχη ημέρα... Έτσι στο τέλος κάθε εβδομάδας, το δέντρο μένει "γυμνό" και "ξαναζωντανεύει" στην αρχή κάθε νέας εβδομάδας, όταν όλα τα φύλλα "ξαναγυρίσουν" στα κλαδιά τους για να αρχίσουν πάλι το ταξίδι τους προς το έδαφος...Καλή αρχή, με πολλές ευχές για μια σχολική χρονιά γεμάτη όμορφες στιγμές, πολλά χαμόγελα, φαντασία και δημιουργικότητα!!!

6 σχόλια:

  1. ΤΕΛΕΙΑ ΟΛΑ ΜΑΡΙΑ !!!!ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχα όλα! Μου άρεσε ιδιαίτερα το τελευταίο το δέντρο με τα φύλλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.