Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013

Μικρά, μεγάλα γραμματάκια...πάνω σε κόκκινα μηλαράκια!

Σας παρουσιάζω ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, το οποίο θα βοηθήσει  τα παιδιά ώστε να εξοικειωθούν με την αναγνώριση των πεζών και κεφαλαίων γραμμάτων του ελληνικού αλφάβητου! Τα παιδιά καλούνται να ταιριάξουν το κομμάτι του παζλ  με το κεφαλαίο γράμμα, με εκείνο του πεζού, σχηματίζοντας τελικά ολόκληρα μηλαράκια!  Εκτυπώνετε τις ακόλουθες κάρτες σε χρωματιστό κόκκινο χαρτόνι στο μέγεθος που επιθυμείτε... 


Χρησιμοποιώντας το πατρόν για τα φυλλαράκια των μήλων, δημιουργείτε 24 φυλλαράκια σε πράσινο χαρτόνι, ενώ με τον ίδιο τρόπο δημιουργείτε τα κοτσανάκια σε καφέ χαρτόνι. Εναλλακτικά, εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον εκτυπωτή σας,  μπορείτε να δημιουργήσετε με χαρτόνι 24 μήλα και να γράψετε με μαύρο μαρκαδόρο τα γράμματα, όπως φαίνονται στις κάρτες! 

Συναρμολογείτε, πλαστικοποιείτε και κόβετε τα μήλα σύμφωνα με το σχέδιο ώστε να δημιουργηθούν τα κομμάτια του παζλ. Έχοντας έτοιμα τα πλαστικοποιημένα κομμάτια του παζλ, τα ανακατεύετE, τα σκορπίζετε σε μια επιφάνεια και....το παιχνίδι ΞΕΚΙΝΑ!!!!

10 σχόλια:

 1. ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΜΗΛΑ! ΛΑΤΡΕΜΕΝΟ! ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΤΕΛΕΙΟ ΜΑΡΙΑ !!!!!!!!!!!!!ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ !!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μπράβο!!!!!!!!!! Θ'αρέσει πολύ στα παιδιά, ωραία ιδέα!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΑΑΑΑ ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ ΜΑΡΙΑ..ΘΑ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩ ΚΙ ΕΓΩ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μαράκι!!!!!Ευχαριστούμε για το πολύτιμο υλικό που μας προσφέρεις απλόχερα!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.