Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013

" Ας παίξουμε με μήλα! "...η συνέχεια...

Μιας και διανύουμε την εποχή του Φθινοπώρου και η θεματική ενότητα που αφορά στο μήλο και ό,τι σχετίζεται με αυτό είθισται να κυριαρχεί αυτή την περίοδο, σκέφτηκα να δημιουργήσω δύο ακόμη παιχνίδια -δραστηριότητες και να σας τα παρουσιάσω!

"Σχεδίασε στο μήλο τόσα σποράκια όσα λέει ο αριθμός!"

Δημιούργησα δέκα καρτέλες, από μία για κάθε αριθμό από το 1 έως το 10, όπου στην καθεμία κυριαρχεί το σχέδιο ενός μήλου κομμένου στη μέση και  δίπλα του αναγράφεται ένας αριθμός... 

Έχοντας αρχικά πλαστικοποιήσει τις καρτέλες, ζητάμε από το παιδί να αναγνωρίσει το σύμβολο του αριθμού που κάθε φορά βλέπει και να σχεδιάσει με μαρκαδόρο στο εσωτερικό του μήλου , τόσα σποράκια όσα υποδεικνύει ο αριθμός! Όταν το παιδί ολοκληρώσει την δραστηριότητα, μπορούμε να σβήσουμε με βαμβάκι και οινόπνευμα τα όσα σχεδιάσε, και να δοκιμάσει ένα άλλο παιδί!

*****************

"Πόσα μήλα μπορούν να μπουν σε κάθε καλάθι?"

Πλαστικοποιούμε τις ακόλουθες 10 κάρτες, όπου στην κάθε μία κυριαρχεί ένα καλάθι πάνω στο οποίο υπάρχει ένας αριθμός...


Πλαστικοποιούμε και την ακόλουθη καρτέλα με τα μήλα... Συνολικά θα χρειαστούμε 55 μικρά καρτελάκια...


Ζητάμε από τα παιδιά να αναγνωρίσουν τον αριθμό που υπάρχει πάνω σε κάθε καλάθι και να τοποθετήσουν τόσα μήλα όσα υποδεικνύει ο αριθμός!


Τέλος ζητάμε από τα παιδιά να τοποθετήσουν στη σωστή καρτέλα, το καρτελάκι με την λέξη που αφορά στον κάθε αριθμό...3 σχόλια:

  1. ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕ ΜΗΛΑ! ΤΙΣ ΚΡΑΤΩ ΣΙΓΟΥΡΑ! ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΡΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.